eimailiontari
Όλα σχολιάζονται, όλοι ανακρίνονται

Ένα παραμύθι – δίδαγμα (για άντρες)

Μια φορά κι έναν καιρό, μετά από σκληρή μάχη, ο βασιλιάς Αρθούρος πιάστηκε αιχμάλωτος από το στρατό ενός γειτονικού βασιλείου. Ο βασιλιάς, αναγνωρίζοντας τις ικανότητες και την ηγετική φυσιογνωμία του Αρθούρου, αποφάσισε να του θέσει το εξής ερώτημα, το οποίο θα πρέπει να απαντήσει για να τον αφήσει ελεύθερο:

«Τί θέλουν οι γυναίκες?»

Του έδωσε μάλιστα ένα χρόνο προθεσμία για να μπορέσει να βρει την απάντηση. Έτσι ο βασιλιάς Αρθούρος γύρισε στο βασίλειό του και άρχισε να ψάχνει την απάντηση για να σώσει τη ζωή του. Ρώτησε τους πάντες. Τη πριγκίπισσα, τις πόρνες, τις γυναίκες της αυλής, τους σοφούς, τους ιερείς. Τίποτα. Κανείς δε μπορούσε να δώσει την απάντηση στο βασιλιά. Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο αυτός απογοητευόταν. Πλησίαζε ο καιρός που έπρεπε να δώσει την απάντηση, κι όμως δεν την είχε.

Κάποιος τότε του είπε ότι υπήρχε μία μάγισσα, η οποία θα μπορούσε να του απαντήσει, όμως ζητούσε παράλογες αποζημιώσεις για τις υπηρεσίες της. Ο βασιλιάς αναθάρρυσε και πήγε να τη βρει. Όταν την είδε, αυτό που αντίκρυσε ήταν μια γριά γυναίκα, πολύ άσχημη, με στραβή μύτη, άσπρα μαλλιά, καμπούρα και ένα στόμα χωρίς δόντια. Της ζήτησε βοήθεια και αυτή προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει με μια μόνο απαίτηση: Να παντρευτεί τον Gawain, ο οποίος ήταν ο πιο γενναίος Ιππότης της Στρογγυλής Τραπέζης.

Ο Gawain ήταν ο καλύτερος φίλος του βασιλιά και έτσι αρνήθηκε να θυσιάσει το φίλο του για τη ζωή του. Μετά όμως από προτροπή του ίδιου του Gawain, ο βασιλιάς δέχτηκε τη βοήθεια της γριάς μάγισσας. Έτσι η γριά έδωσε την απάντηση στον Αρθούρο:

«Η γυναίκα θέλει να είναι αφέντης της ζωής της!»

Όταν το είπε αυτό ο Αρθούρος στο ξένο βασιλιά, αυτός αμέσως του χάρισε τη ζωή αναγνωρίζοντας τη σοφία των λέξεων που είχε πει η γριά. Ο Αρθούρος χάρηκε από τη μία που έσωσε τη ζωή του, όμως από την άλλη στενοχωριόταν για τη ζωή του φίλου, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει μια γυναίκα, η οποία ήταν κακάσχημη, ρευόταν μπροστά σε όλους και έκανε κι άλλες χυδαίες πράξεις και ήχους συνεχώς.

Έτσι στο πρώτο βράδυ του γάμου ο Gawain φοβισμένος πήγε στο δωμάτιο, όπου αντίκρυσε μια πανέμορφη γυναίκα, ημίγυμνη, να τον περιμένει στο κρεβάτι. Ο Gawain τα έχασε και τη ρώτησε τί είχε συμβεί. Αυτή του είπε ότι επειδή ήταν καλός και ευγενικός μαζί της, τη μέρα θα είναι άσχημη και το βράδυ πανέμορφη. Όμως του έδωσε την ελευθερία να διαλέξει ποια μορφή θα είχε τη μέρα και ποια τη νύχτα.

Ο Gawain σκεφτόταν:

«Τί είναι καλύτερο μια γυναίκα που όλοι εκτιμούν τη μέρα, αλλά μια άσχημη παρουσία στο κρεβάτι μου, ή μια άσχημη γυναίκα δίχως τρόπους που θα παρεξηγούν όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί, αλλά μια υπέροχη ύπαρξη για να περνάω τα βράδια μου???»

Εσείς τί θα διαλέγατε?

Πατήστε στα comments στην αρχή για να μάθετε την απάντηση!!!

9 Σχόλια to “Ένα παραμύθι – δίδαγμα (για άντρες)”

  1. O Gawain απάντησε ότι την αφήνει να διαλέξει αυτή για τον εαυτό της. Η μάγισσα τότε χαμογέλασε και του είπε ότι θα ήταν όμορφη όλη μέρα και όλη νύχτα γιατί τη σεβάστηκε και την άφηνε αφέντη της ζωής της. Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

    Ηθικό δίδαγμα:

    Δεν έχει σημασία αν η γυναίκα σου είναι όμορφη ή άσχημη, αν είναι έξυπνη ή χαζή, αφού…

    …πάντα κατά βάθος θα είναι μία μάγισσα!!!

  2. Ton simfere na ine omorfi sto krevati ,min trela8ume kiolas 😛 Asximi tin mera na glitosi ke to kerato 😛 Tixeros o Gawain tlk ;P

  3. @nonis: Είναι κι αυτό μια άποψη φίλε μου! Από την άλλη τρως όλο το δούλεμα τη μέρα από φίλους και γνωστούς κι άντε να τους πείσεις ότι η αλήθεια απέχει πολύ από το φαίνεσθαι! Από την άλλη όμως, ποιος νοιάστηκε τί θα πουν οι άλλοι? Αυτός να περνάει καλά…

  4. file leonta,
    Kalutera na einai omorfh thn mera h opoia diarkei kata bash perissotero apo thn nuxta.PROSOXH OMOS!!!!
    o tupos tha prepei h 1) na koimatai polyto brady pou tha einai asxhmh kai na douleuei thn mera ,kai na mhn tou menei xronos gia thn gunaika pou einai krima afou thn mera tha einai kouklara.
    Allh lush 2) (και καλυτερη)einai na broune kai oi duo nyxterinh douleia(p.x mparman se diaforetika magazia omos) opote na mhn xreiazetai na blepei o enas ton allon kai etsi o typos tha thn xairetai thn upoloiph mera…A, kai to bradu douleia…Na mhn ksexniomaste 🙂

  5. @ georgemndrs: σε βρίσκω πολύ σωστο! Έχεις απόλυτο δίκιο! Θα πρέπει να υπάρχει πνεύμα συλλογικότητας και από τις δύο μεριές… Η ίδια η γυναίκα θα πρέπει να συμπονεί τον άντρα της (θα κοιτάζεται φαντάζομαι στον καθρέφτη όποτε αυτός δε σπάει) και να τα κανονίσει μαζί του. Αν το βράδυ είναι άσχημη όπως είπες, θα πρέπει να κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις. Αλλιώς αν είναι όμορφη να του… αφιερώνεται. Όλα είναι θέμα κατανόησης και αλληλουποστήριξης…Αλλιώς δε πάμε πουθενά!!!

  6. Εγω σαν γυναικα, θελω να ειμαι ομορφη ολο το 24 ωρο, πρωτα και κυριως για εμενα την ιδια και μετα για τον αντρα που θα εχω διπλα μου!

  7. Σε βρίσκω πολύ σωστή Viviana!!!

  8. μπάαα καλύτερα στο κρεβάτι

  9. Και τα δυο είναι απαραίτητα και δέν υπάρχει επιλογή. Όσο και να κρύβεις κάτι πάντα θα βγεί στην επιφάνεια. συνεπώς… Πέρνα καλά Gawain μέρα ή νυχτα…


Σχολιάστε